Кое прави мериното уникална материя за бебета и деца
  • Публикувано от woolnat.bg

Мериносовата вълна е най-добрият подарък от природата. Необикновени влакна, които са еволюирали в продължение на милиони години, за да ни помогнат в наши дни да създадем идеалната среда за спане и развитие за малките деца.

Основното предимство на мериното е неговата несравнима способност да поддържа комфортен микроклимат между тялото и спалното бельо. За разлика от синтетиката, мериното диша и контролира влагата, което означава, че има естествената способност да реагира на промените в температурата. Това уникално свойство на дрехата помага на малките да се охлаждат, когато е горещо и да са топли, когато е студено.

Мериносовата вълна има множество естествени качества, които я правят една от най-удобните материи в света:

ДИША И КОНТРОЛИРА ВЛАГАТА

Уникална характеристика на мериносовата вълна е, че тя абсорбира потта от кожата и я освобождава във въздуха. Това означава, че детето ви никога няма да е потно, докато е облечено с мерино.

РЕГУЛИРА ТЕМПЕРАТУРАТА

Бебетата не са толкова адаптивни към температурните промени, колкото възрастните. Повърхността на тялото на бебето е около три пъти по-голяма от тази на възрастен в сравнение с теглото на тялото му. Бебетата могат бързо да загубят топлина, до четири пъти по-бързо от възрастните. А бебетата под 12 месеца трудно регулират собствената си температура, дори в топла среда.

Когато на бебето му е студено, то използва енергия и кислород, за да генерира топлина. В същото време, ако то е в стая с оптимална температура - нито твърде гореща, нито студена, няма да изразходва толкова енергия, за да се затопли. Когато температурата се регулира и поддържа, бебето ще е по-спокойно, ще наддава на тегло и ще спи по-дълго. Това е особено важно, когато бебетата са болни, недоносени или родени с ниско тегло.

Мериносовите влакна активно регулират температурата, предпазвайки вашето бебе от изстудяване или прегряване. Мериното прави така, че тялото на детенцето да е топло, когато наоколо е студено и да е хладно, когато е горещо.

НАМАЛЯВА КОЖНИТЕ АЛЕРГИИ

Мериносовата вълна е различна от традиционната вълна, тъй като всяко влакно има копринен външен слой, създаващ изключително мека, фина текстура. Фината мериносова материя е мека, не предизвиква сърбеж и е безопасна за употреба от бебета и деца с екзема, алергии и чувствителна кожа. Създава естествен микроклимат около тялото на вашето бебе, като поддържа идеална за него температура при всякакви климатични условия.  Освен това мериносовата вълна е лека и устойчива на миризми.

ПОДОБРЯВА СЪНЯ

Медицински изследвания са доказали, че мериното подобрява съня на бебетата и кърмачетата. Още през 1979 г. в болница в Кеймбридж е било установено по емперичен път, че  бебетата, които спят с мериносови чувалчета или завивки, плачат по-малко, хранят се по-добре и наддават по-бързо. Същите медицински изследвания са установили, че недоносените или с ниско тегло бебенца наддават допълнително с 10 гр. на ден, в сравнение с бебета, които не спят с мерино.

ЕСТЕСТВЕНО ОГНЕУСТОЙЧИВА МАТЕРИЯ

Всички тъкани горят, но някои са по-запалими от други. Необработените естествени влакна като памук, лен и коприна имат много висока скорост на изгаряне. Синтетиката обикновено се запалва бавно, но след като бъде запалена, може да се получи силно топене и капене. Мериносовата вълна съдържа естествени забавители на горенето, което допълнително помага за опазването на здравето и живота на децата. Накратко казано мериното има ниска скорост на горене и дори може да се самозагаси.

100% НАТУРАЛНА ТЪКАН

В направата на дрехите и спалните чувалчета в Woolnat използваме най-добрите природни материали. Те са 100% естествени, възобновяеми и биоразградими. В нашата работа се стремим да отговорим на нуждите на настоящето, без да правим компромис с нуждите на бъдещето и работим съзнателно, за да сведем до минимум въздействието, което можем да окажем върху околната среда.

След като вече знаеш какви са уникалните свойства на мериното и какво въздействие може да има тази материя за съня и развитието на всяко дете, ти предлагаме да разгледаш нашите модели

ЧУВАЛЧЕТА ОТ МЕРИНО

ДЕТСКИ ДРЕХИ ОТ МЕРИНО