Защо бебетата спят по-добре в мериносова вълна
  • Публикувано от woolnat.bg

Векове наред бебетата са били увивани и са спали в естествените влакна на вълната, за да им е топло и комфортно. В днешно време има научни доказателства, че спането върху или под вълна всъщност подобрява качеството на съня и помага на малките да се развиват по-добре.

Изследванията показват, че скоростта на наддаване на тегло при новородени с поднормено тегло е с 61% по-висока, когато спят върху вълнена материя, в сравнение с деца, които спят с памучен чаршаф. Също така новородените с жълтеница, които спят на вълна, са по-спокойни и плачат по-малко, в сравнение с тези, които спят на памучни чаршафчета.

Ако бебето ви е неспокойно, една от причините за неговото безпокойство може да се свежда до средата, в която спи или дрехите, с които е облечено.

Независимо дали използвате мериносово одеяло, мериносово спално чувалче или подложка от мериносова вълна, всички те могат да помогнат на вашето бебе да спи по-спокойно, да спи по-дълго и да се събужда по-малко.

Как мериносовата вълна постига това? Ето няколко причини, поради които бебетата спят по-добре в мерино:

НЕЖНА И ХИПОАЛЕРГЕННА

Фината мериносова вълна е изключително мека и нежна към деликатната кожа на новородените. Тя е хипоалергенна, което я прави идеална за бебета с чувствителна кожа или кожа, склонна към алергии.

ЕСТЕСТВЕН ТЕРМОРЕГУЛАТОР

Мериносовата вълна има уникални термо възможности, които помагат да се регулира температурата на тялото, като държи бебето топло в по-хладна среда и предотвратява претоплянето на тялото, когато е по-горещо

ДИШАЩА И ОТВЕЖДАЩА ВЛАГАТА

Естествените нишки на мериносовата вълна са дишащи и позволяват на въздуха да циркулира свободно между тях. Така помага за предотвратяване на натрупването на излишна влага и запазва  бебето сухи

ЛЕКА И ЕЛАСТИЧНА

Дрехите от мериносова вълна са леки и еластични, за да не ограничават движенията на новороденото докато расте и се развива

АНТИБАКТЕРИАЛНА И УСТОЙЧИВА НА МИРИЗМИ

Мериносовата вълна има естественото свойство да отблъсква бактериите, причинивящи миризмите. Така дрехите остават чисти и свежи

ПЕРЕ СЕ ПО-РЯДКО И СЪХНЕ БЪРЗО

Мериносовата вълна е най-добрият приятел на майката. Тъй като е естествено устойчива на миризми и мръсотия не изисква често пране. Дрехите от мерино могат да се перат в пералня (винаги първо проверявайте етикета за грижа) и съхнат много бързо.

БЕЗОПАСНА Е

Вълната е естествено огнеустойчива. Дори и да се запали, тя не гори, като повечето други материи, а тлее. Дори е възможно да се самозагаси. Затова е изключително подходяща за направата на спални чувалчета за малки деца  

ПОЛЕЗНА Е ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЕБЕТО

Медицински изследвания са доказали, че мериното подобрява съня на бебетата и кърмачетата. Тези, които спят с мериносови чувалчета или завивки, плачат по-малко, хранят се по-добре и наддават по-бързо. А спокойният сън е изключително важен за развитието на кърмачетата

ЕСТЕСТВЕНА И ЕКОЛОГИЧНА МАТЕРИЯ

Мериносовата вълна е естествен продукт, който осигурява естествена и безопасна среда за сън. Вълната е естествено възобновяема и биоразградима.

Бебетата, които спят спокойно са щаствили и здрави. А за всеки родител това е най-важното. Не на последно място, добре спящото бебе прави живота ни по-лесен!

Така че, ако и във вашия дом има малко дете, не се колебайте да направите някои прости промени и да се убедите в резултата, който постига мериносова вълна.

Разгледайте

СПАЛНИ ЧУВАЛЧЕТА ОТ МЕРИНОСОВА ВЪЛНА

ДРЕХИ ЗА ДЕЦА ОТ МЕРИНОСОВА ВЪЛНА