Защо мериносовата вълна е полезна за всеки
  • Публикувано от woolnat.bg

Замисляли ли сте се, че непрекъснато сме заобиколени от тъкани. От дрехите, които носим през деня, до чаршафите, в които спим или пък тапицериите, до които се докосваме.

Тъканите са навсякъде около нас, но малцина знаят, че те могат да помогнат или да навредят на здравето ни. В днешно време повечето облекла се произвеждат от полиестер, синтетични и други химически производни.

В резултат на научни изследвания и експерименти е доказано, че химически продукти като полиестер и синтетика са доста вредни за здравето на хората и околната среда.

Известно е, че такива продукти предизвикват дразнене, задържат миризми, а и не позволяват на кожата ви да диша. 

Меко докосване до тялото

По съвсем друга начин стоят нещата при продуктите, създадени от естествени материи, като мериносовата вълна. Дрехите от мериносова вълна, включително тези на Woolnat, позволяват на тялото да диша, създават комфорт при ежедневна употреба и не предизвикват дразнене на кожата. Спокойно можете да предпочетете мериносовата вълна, докато спортувате, пътувате или дори в бизнес среда.

Мериносовата вълна - чудото на природата

Мериносовата вълна е изцяло естествено влакно, което може да се носи всеки ден от годината. Тъй като е естествена материя, тя е много харесвана и от децата. Нейните естествени свойства я правят антибактериална и хипоалергенна.

Това, което прави мериносовата вълна различна от другите вълнени изделия е, че е издръжлива, естествена, мека и не предизвиква сърбежи по кожата.

Разгладайте подробно нашия сайт, за да видите разнообразието от продукти, произведени от мериносова вълна - тениски, бельо, спални чували за деца и обувки за малки и големи.